Perník - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami
(Nová stránka: 1 kg hladké mouky 6 vajec 6 polévkových lžic tekutého medu 2 polévkové lžíce kakaa 1/2 kg cukr moučka 1 Stella cukrářská nebo Hera 2 čajové lžičky skořice 2 čajov...) |
d (Pilnikm premiestnil stránku PernÃk - medovnÃÄky na Perník - medovníčky, ale neponechal presmerovanie) |
||
(7 medziľahlých úprav od rovnakého používateľa nie je zobrazených.) | |||
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
− | 1 kg | + | ==Zoznam surovíny== |
− | 6 vajec | + | *1 kg hladkej múky |
− | 6 | + | *6 vajec |
− | 2 | + | *6 polievkových lyžíc tekutého medu |
− | 1/2 kg | + | *2 polievkové lyžice kakaa |
− | 1 Stella | + | *1/2 kg cukor múčka (práškový) |
− | 2 čajové | + | *1 Stella cukrárska alebo Hera |
− | 2 čajové | + | *2 čajové lyžičky škorice |
+ | *2 čajové lyžičky jedlej sody. | ||
− | |||
− | |||
− | + | ==Postup prípravy a reči okolo toho== | |
− | + | Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade. | |
+ | |||
+ | Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút. | ||
+ | |||
+ | ==Podávanie== | ||
+ | Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na | ||
+ | chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom. | ||
+ | |||
+ | ==Zážitky nasledovníkov== | ||
+ | ''Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.'' | ||
+ | |||
+ | ==Historická vsuvka== | ||
+ | ''Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.'' | ||
+ | |||
+ | [[Kategória:Kuchyňa]] | ||
+ | [[Kategória:Kuchárske recepty]] | ||
+ | [[Kategória:Múčnik]] |
Aktuálna revízia z 14:45, 15. apríl 2016
Obsah
Zoznam surovíny
- 1 kg hladkej múky
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc tekutého medu
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1/2 kg cukor múčka (práškový)
- 1 Stella cukrárska alebo Hera
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 čajové lyžičky jedlej sody.
Postup prípravy a reči okolo toho
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.
Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.
Podávanie
Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.
Zážitky nasledovníkov
Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.
Historická vsuvka
Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.