Perní­k - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami

Z Recept na život
Prejsť na: navigácia, hľadanie
d
d (Pilnikm premiestnil stránku Perník - medovníčky na Perní­k - medovníčky, ale neponechal presmerovanie)
 
(4 medziľahlé úpravy od rovnakého používateľa nie sú zobrazené.)
Riadok 1: Riadok 1:
*1 kg hladké mouky
+
==Zoznam surovíny==
 +
*1 kg hladkej múky
 
*6 vajec
 
*6 vajec
*6 polévkových lžic tekutého medu
+
*6 polievkových lyžíc tekutého medu
*2 polévkové lžíce kakaa
+
*2 polievkové lyžice kakaa
*1/2 kg cukr moučka
+
*1/2 kg cukor múčka (práškový)
*1 Stella cukrářská nebo Hera
+
*1 Stella cukrárska alebo Hera
*2 čajové lžičky skořice
+
*2 čajové lyžičky škorice
*2 čajové lžičky jedlé sody.
+
*2 čajové lyžičky jedlej sody.
  
Vypracovat těsto, nechat 12 hodin uležet v chladu
 
vykrájené tvary péct na 200°C po dobu 7-8 minut.
 
  
Osvědčilo se mi dělat je aspoň tři neděle před Vánoci, skladovat na
+
==Postup prípravy a reči okolo toho==
chladném místě v uzavřené nádobě s rozkrojeným jablkem.
+
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.
 +
 
 +
Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.
 +
 
 +
==Podávanie==
 +
Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na
 +
chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.
 +
 
 +
==Zážitky nasledovníkov==
 +
''Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.''
 +
 
 +
==Historická vsuvka==
 +
''Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.''
  
 
[[Kategória:Kuchyňa]]
 
[[Kategória:Kuchyňa]]
 
[[Kategória:Kuchárske recepty]]
 
[[Kategória:Kuchárske recepty]]
 
[[Kategória:Múčnik]]
 
[[Kategória:Múčnik]]

Aktuálna revízia z 14:45, 15. apríl 2016

Zoznam surovíny

  • 1 kg hladkej múky
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc tekutého medu
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1/2 kg cukor múčka (práškový)
  • 1 Stella cukrárska alebo Hera
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 čajové lyžičky jedlej sody.


Postup prípravy a reči okolo toho

Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.

Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.

Podávanie

Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.

Zážitky nasledovníkov

Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.

Historická vsuvka

Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.