Perní­k - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami

Z Recept na život
Prejsť na: navigácia, hľadanie
d
Riadok 1: Riadok 1:
 
==Zoznam surovíny==
 
==Zoznam surovíny==
*1 kg hladké mouky
+
*1 kg hladkej múky
 
*6 vajec
 
*6 vajec
*6 polévkových lžic tekutého medu
+
*6 polievkových lyžíc tekutého medu
*2 polévkové lžíce kakaa
+
*2 polievkové lyžice kakaa
*1/2 kg cukr moučka
+
*1/2 kg cukor múčka (práškový)
*1 Stella cukrářská nebo Hera
+
*1 Stella cukrárska alebo Hera
*2 čajové lžičky skořice
+
*2 čajové lyžičky škorice
*2 čajové lžičky jedlé sody.
+
*2 čajové lyžičky jedlej sody.
  
  
 
==Postup prípravy a reči okolo toho==
 
==Postup prípravy a reči okolo toho==
Vypracovat těsto, nechat 12 hodin uležet v chladu
+
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.
vykrájené tvary péct na 200°C po dobu 7-8 minut.
+
 
 +
Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minut.
  
 
==Podávanie==
 
==Podávanie==
Osvědčilo se mi dělat je aspoň tři neděle před Vánoci, skladovat na
+
Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na
chladném místě v uzavřené nádobě s rozkrojeným jablkem.
+
chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.
  
 
==Zážitky nasledovníkov==
 
==Zážitky nasledovníkov==

Verzia zo dňa a času 11:26, 10. október 2015

Zoznam surovíny

  • 1 kg hladkej múky
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc tekutého medu
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1/2 kg cukor múčka (práškový)
  • 1 Stella cukrárska alebo Hera
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 čajové lyžičky jedlej sody.


Postup prípravy a reči okolo toho

Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.

Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minut.

Podávanie

Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.

Zážitky nasledovníkov

Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.

Historická vsuvka

Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.