Perní­k - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami

Z Recept na život
Prejsť na: navigácia, hľadanie
d (Pilnikm premiestnil stránku Perník - medovníčky na Perní­k - medovníčky, ale neponechal presmerovanie)
 
(Žiaden rozdiel)

Aktuálna revízia z 14:45, 15. apríl 2016

Zoznam surovíny

  • 1 kg hladkej múky
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc tekutého medu
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1/2 kg cukor múčka (práškový)
  • 1 Stella cukrárska alebo Hera
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 čajové lyžičky jedlej sody.


Postup prípravy a reči okolo toho

Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.

Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.

Podávanie

Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.

Zážitky nasledovníkov

Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.

Historická vsuvka

Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.