Perník - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami
d (Permík premiestnená na Perník - medovníčky) |
|||
Riadok 13: | Riadok 13: | ||
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade. | Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade. | ||
− | Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 | + | Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút. |
==Podávanie== | ==Podávanie== |
Verzia zo dňa a času 11:29, 10. október 2015
Obsah
Zoznam surovíny
- 1 kg hladkej múky
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc tekutého medu
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1/2 kg cukor múčka (práškový)
- 1 Stella cukrárska alebo Hera
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 čajové lyžičky jedlej sody.
Postup prípravy a reči okolo toho
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.
Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.
Podávanie
Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.
Zážitky nasledovníkov
Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.
Historická vsuvka
Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.