Perník - medovníčky: Rozdiel medzi revíziami
d |
d (Pilnikm premiestnil stránku PernÃk - medovnÃÄky na Perník - medovníčky, ale neponechal presmerovanie) |
||
(3 medziľahlé úpravy od rovnakého používateľa nie sú zobrazené.) | |||
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
==Zoznam surovíny== | ==Zoznam surovíny== | ||
− | *1 kg | + | *1 kg hladkej múky |
*6 vajec | *6 vajec | ||
− | *6 | + | *6 polievkových lyžíc tekutého medu |
− | *2 | + | *2 polievkové lyžice kakaa |
− | *1/2 kg | + | *1/2 kg cukor múčka (práškový) |
− | *1 Stella | + | *1 Stella cukrárska alebo Hera |
− | *2 čajové | + | *2 čajové lyžičky škorice |
− | *2 čajové | + | *2 čajové lyžičky jedlej sody. |
==Postup prípravy a reči okolo toho== | ==Postup prípravy a reči okolo toho== | ||
− | + | Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade. | |
− | + | ||
+ | Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút. | ||
==Podávanie== | ==Podávanie== | ||
− | + | Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na | |
− | + | chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom. | |
==Zážitky nasledovníkov== | ==Zážitky nasledovníkov== |
Aktuálna revízia z 14:45, 15. apríl 2016
Obsah
Zoznam surovíny
- 1 kg hladkej múky
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc tekutého medu
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1/2 kg cukor múčka (práškový)
- 1 Stella cukrárska alebo Hera
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 čajové lyžičky jedlej sody.
Postup prípravy a reči okolo toho
Vypracovať cesto, nechať 12 hodín uležať v chlade.
Vykrájané tvary piecť na 200°C 7-8 minút.
Podávanie
Osvedčilo sa, upiecť ich aspoň tri týždne pred Vianocami, skladovať na chladnom mieste v uzavretej nádobe s rozkrojeným jablkom.
Zážitky nasledovníkov
Sem napíšte ako sa to vám podarilo a vaše skúsenosti z reálneho varenia tohto jedla.
Historická vsuvka
Ak viete niečo o histórii tohto jedla, môžete to napísať sem.