Ovčia bryndza, letná bryndza, zimná bryndza: Rozdiel medzi revíziami

Z Recept na život
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Nová stránka: Charakteristika niektorých druhov bryndze. Podľa druhu mlieka, z ktorého je vyrobená: *ovčia bryndza – vyrobená len z ovčieho hrudkového syra, *letná bryndza – vyroben...)
 
d (Pilnikm premiestnil stránku Ovčia bryndza, letná bryndza, zimná bryndza na Ovčia bryndza, letná bryndza, zimná bryndza, ale neponechal presmerovanie)
 
(Jedna medziľahlá úprava od rovnakého používateľa nie je zobrazená.)
Riadok 20: Riadok 20:
 
*ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni)
 
*ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni)
 
**bez uvedenia na obale
 
**bez uvedenia na obale
 +
 +
[[Kategória:Potraviny]]

Aktuálna revízia z 14:44, 15. apríl 2016

Charakteristika niektorých druhov bryndze.

Podľa druhu mlieka, z ktorého je vyrobená:

  • ovčia bryndza – vyrobená len z ovčieho hrudkového syra,
  • letná bryndza – vyrobená zo zmesi ovčieho hrudkového syra a kravského hrudkového syra
    • alebo len bryndza
  • zimná bryndza – vyrobená zo zmesi skladovaného ovčieho syra a kravského hrudkového syra.
    • alebo len bryndza


Pričom podiel syra z ovčieho mlieka musí byť najmenej 50% hmotnosti.

Podľa obsahu tuku v sušine:

  • plnotučná - pre zimnú a letnú


Hlavná surovina, ovčí hrudkový syr, môže byť rôzny:

  • ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka (na salašoch)
    • povinne označený
  • ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni)
    • bez uvedenia na obale