Ovčia bryndza, letná bryndza, zimná bryndza: Rozdiel medzi revíziami
(Nová stránka: Charakteristika niektorých druhov bryndze. Podľa druhu mlieka, z ktorého je vyrobená: *ovčia bryndza – vyrobená len z ovčieho hrudkového syra, *letná bryndza – vyroben...) |
d |
||
Riadok 20: | Riadok 20: | ||
*ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni) | *ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni) | ||
**bez uvedenia na obale | **bez uvedenia na obale | ||
+ | |||
+ | [[Kategória:Potraviny]] |
Verzia zo dňa a času 13:58, 23. máj 2009
Charakteristika niektorých druhov bryndze.
Podľa druhu mlieka, z ktorého je vyrobená:
- ovčia bryndza – vyrobená len z ovčieho hrudkového syra,
- letná bryndza – vyrobená zo zmesi ovčieho hrudkového syra a kravského hrudkového syra
- alebo len bryndza
- zimná bryndza – vyrobená zo zmesi skladovaného ovčieho syra a kravského hrudkového syra.
- alebo len bryndza
Pričom podiel syra z ovčieho mlieka musí byť najmenej 50% hmotnosti.
Podľa obsahu tuku v sušine:
- plnotučná - pre zimnú a letnú
Hlavná surovina, ovčí hrudkový syr, môže byť rôzny:
- ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka (na salašoch)
- povinne označený
- ovčí hrudkový syr vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka (v bryndziarni)
- bez uvedenia na obale